Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

VODIČI POZOR: Na viacerých úsekoch je zľadovatený sneh

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Zelená vlna RTVS zároveň upozorňuje na kolónu v Bratislave na D1 v smere zo Zlatých Pieskov.

Bratislava 25. januára (TASR) - Na zľadovatený sneh si treba dávať pozor na úsekoch ciest Píla - Žarnovica, Hodruša-Hámre - Žarnovica a cestách III. tried v obvodoch Banská Bystrica, Lučatín a Nová Baňa. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk. Zelená vlna RTVS zároveň upozorňuje na kolónu v Bratislave na D1 v smere zo Zlatých Pieskov. Vodiči sa zdržia desať minút.

Zľadovatený sneh je aj na horských priechodoch Vrchslatina, Veľké Pole, Látky-Prašivá a Cukmantel.

Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až vlhký. Cesty I., II. a III. triedy na území Slovenska majú povrch vozoviek prevažne suchý až mokrý. V hornatejších oblastiach sa môže vyskytovať kašovitý alebo utlačený, miestami až zľadovatený sneh. Na cestách III. triedy v obvode Námestovo je utlačený sneh s hrúbkou päť až desať centimetrov.

Povrch vozoviek horských priechodov (HP) na území Slovenska je prevažne vlhký až mokrý. Na HP Donovaly, Chorepa, Štós, Dobšiná, Súľová, Grajnár, Podspády a Herlianske Sedlo i Huty je povrch vozovky pokrytý vrstvou utlačeného snehu.