Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Dni dobrovoľníctva mali odozvu na celom Slovensku

Ilustračné foto Foto: TASR

Bratislava 23. septembra (TASR) – K myšlienke a programu tohtoročných Dní dobrovoľníctva sa na celom Slovensku pripojili tisícky ľudí. Bez nároku na finančnú odmenu pomáhali prostredníctvom terapeutických, ekologických, tvorivých, ale aj manuálnych aktivít.

"Akcie, ktoré sa v piatok (21. 9.) a sobotu (22. 9.) konali v rámci Dní dobrovoľníctva, prebiehali na viacerých miestach Bratislavského i Trnavského kraja, ale aj v Banskej Bystrici, Krupine, Lučenci či Handlovej," uviedla Slavomíra Kiššová z občianskeho združenia C.A.R.D.O., ktoré Dni dobrovoľníctva 2012 organizovalo.

K myšlienke pomoci a dobrovoľníckych aktivít sa pripojili aj niektoré známe osobnosti. "Lukáš Latinák a Juraj Kemka navštívili obyvateľov Domova dôchodcov Hestia v bratislavskej Dúbravke, Marián Greksa, Zuzana Vačková a Veronika Gabčová-Lučeničová sa v dedinke Borová pri Trnave venovali práci s autistickými deťmi a tanečník Laci Strike skrášlil v Handlovej autobusovú zastávku," spresnila Kiššová.

Ruku k dielu pridali aj osobnosti verejného života

Poslankyňa NR SR Jana Žitňanská (nezaradená) pomohla na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave pri mapovaní bezbariérových a bariérových prístupov a vchodov do budov v Starom Meste. Starosta mestskej časti Lamač Peter Šramko a podpredseda KDH Miloš Moravčík sa podieľali na maľovaní preliezačiek v Lamači.

Dni dobrovoľníctva 2012 ukončili v sobotu (22. 9.) v podvečerných hodinách na Primaciálnom námestí v Bratislave, kde výkonná riaditeľka C.A.R.D.O. Zuzana Vinklerová ocenila prácu všetkých zapojených dobrovoľníkov. Ambasádor Európskeho roka aktívneho starnutia a solidarity medzi generáciami 2012 Jozef Mikloško zasa vyzdvihol prepojenie dobrovoľníctva a seniorstva a zapojenie starších ľudí do dobrovoľníckej práce počas podujatia.