Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Do 2. kola výberového konania na sudcov NSS SR sa prihlásilo 13 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Prvé kolo výberového konania má byť od 7. do 9. apríla a od 12. do 14. apríla.

Bratislava 6. apríla (TASR) - Do druhého kola výberového konania na sudcov Najvyššieho správneho súdu (NSS) SR sa prihlásilo 13 uchádzačov. Siedmi z nich sú zo správneho kolégia Najvyššieho súdu SR. TASR to potvrdila hovorkyňa Kancelárie Súdnej rady SR Veronika Müller.

"Potešujúce, že siedmi z nich sú zo správneho kolégia Najvyššieho súdu. Spolu so štyrmi ich kolegami prihlásenými do prvého kola výberového konania je to 11 sudkýň a sudcov z tohto kolégia," zdôraznila.

Konkrétne sa má druhé kolo výberového konania uskutočniť 11. a 12., 18. a 19. mája v sídle Súdnej rady vždy so začiatkom o 9.00 h.

Prvé kolo výberového konania má byť od 7. do 9. apríla a od 12. do 14. apríla. "Ak v prvom kole výberového konania bude obsadených všetkých 29 voľných miest sudcov na Najvyššom správnom súde, druhé kolo výberového konania bude zrušené," povedal ešte skôr predseda Súdnej rady Ján Mazák.

Súdna rada bude v prvom kole vyberať z 31 uchádzačov. Výberové konanie na sudcov NSS SR pozostáva z verejného vypočutia pred Súdnou radou a overenia predpokladov sudcovskej spôsobilosti.