Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Do diskusie k odvolávaniu Šutaja Eštoka sa prihlásilo vyše 30 rečníkov

Na snímke minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) počas mimoriadnej schôdze k jeho odvolávaniu 23. novembra 2023 v Bratislave. Foto: TASR Martin Baumann

Poslanci prihlásení písomne za klub môžu rečniť podľa rokovacieho poriadku 30 minút. Zvyšní písomne prihlásení môžu hovoriť najviac 20 minút.

Bratislava 23. novembra (TASR) - Do diskusie k návrhu na odvolanie ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) sa písomne v Národnej rade (NR) SR prihlásilo vyše 30 rečníkov, z toho siedmi za poslanecký klub. Záujem vystúpiť už prejavili aj niektorí ministri. Návrh na odvolanie ministra predniesol podpredseda parlamentu Michal Šimečka (PS), stanovisko vlády premiér Robert Fico (Smer-SD). Vystúpil aj minister vnútra.

Poslanci prihlásení písomne za klub môžu rečniť podľa rokovacieho poriadku 30 minút. Zvyšní písomne prihlásení môžu hovoriť najviac 20 minút. Poslanci môžu reagovať faktickými poznámkami, jedna môže trvať najviac dve minúty. Kedykoľvek môžu požiadať o slovo členovia vlády, premiér, podpredsedovia a predseda NR SR. Predseda vlády a šéf parlamentu môžu rečniť bez obmedzenia, podpredsedovia parlamentu a členovia vlády najviac 20 minút.

"V prípade prerokovania návrhu na vyslovenie nedôvery členovi vlády dĺžka rečníckeho času tohto člena vlády nie je obmedzená," píše sa v rokovacom poriadku NR SR.

Po písomne prihlásených poslancoch sa budú môcť zákonodarcovia do diskusie prihlásiť aj ústne.