Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Do druhého ročníka ocenenia Férový čin roka možno posielať nominácie

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Odborná porota bude vyberať spomedzi inšpiratívnych činov realizovaných v roku 2022, pričom kľúčovým faktorom pri výbere víťaza bude miera pozitívneho dosahu, priblížila Nadácia zastavme korupciu.

Bratislava 1. marca (TASR) - Verejnosť môže podávať nominácie na ocenenie Férový čin roka. Cieľom je upriamiť pozornosť na dôležitosť mladých ľudí v spoločnosti a podporiť ich aktívnu účasť na veciach verejných. TASR o tom informoval Šimon Ondruš z Nadácie zastavme korupciu, ktorá vyhlásila druhý ročník mládežníckeho ocenenia.

Nominovať je možné jednotlivcov vo veku 16 - 26 rokov, ktorí svojím inšpiratívnym činom prispeli k férovosti, čestnosti alebo spravodlivosti v meste, kraji či dokonca na celom Slovensku, venovali energiu verejnému záujmu, hodnotám či princípom. "Odborná porota bude vyberať spomedzi inšpiratívnych činov realizovaných v roku 2022, pričom kľúčovým faktorom pri výbere víťaza bude miera pozitívneho dosahu," priblížila nadácia.

Nominácie na ocenenie môžu podávať jednotlivci, organizácie alebo školy prostredníctvom formulára na webovej stránke www.ferovycinroka.sk do 10. apríla. Slávnostné odovzdávanie ocenenia sa uskutoční 24. mája v Bratislave.