Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Do Európskeho týždňa športu je zaregistrovaných necelých 300 podujatí

Ilustračné foto Foto: TASR

Do tohto medzinárodného podujatia je stále možné zaregistrovať rôzne športové aktivity, ktoré budú organizované na školách, pracoviskách, ihriskách, parkoch, v športových kluboch a fitnes centrách.

Bratislava 5. septembra (TASR) - Do Európskeho týždňa športu je na Slovensku zaregistrovaných necelých 300 podujatí. O dodržiavanie hygienických a kapacitných opatrení a obmedzení v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu, ktoré vydal Úrad verejného zdravotníctva SR počas septembra, sa bude v rámci Európskeho týždňa športu (23. – 30. septembra) zasadzovať jeho koordinátor Národné športové centrum.

Do tohto medzinárodného podujatia je stále možné zaregistrovať rôzne športové aktivity, ktoré budú organizované na školách, pracoviskách, ihriskách, parkoch, v športových kluboch a fitnes centrách. "Na Európsky týždeň športu sa každý národný koordinátor pripravuje v rámci možností a opatrení danej krajiny. My odporúčame väčšine organizátorov, aby podujatia sústredili do vonkajších priestorov a aby, ak je to možné, delili účastníkov podujatia do skupín. Nateraz máme zaregistrovaných okolo 270 podujatí, zhruba rovnaký počet sme mali tri týždne pred podujatím aj vlani," zhodnotila projektová manažérka Európskeho týždňa športu Jana Škripková.

Cieľom Európskeho týždňa športu je každoročne v septembri nabádať ľudí k aktívnemu pohybu nielen počas stanoveného týždňa, ale počas celého roka. "Po tom, čo na jar všetci povinne sedeli doma a nemali veľký priestor hýbať sa v meste či v prírode, tak sa to teraz zrazu celé spustilo a ľudia športujú možno ešte viac ako predtým. Možno si uvedomili, že zdravie je podmienené aj pohybom. A k mentálnej pohode dokáže prispievať aj športová aktivita, šport je jednou z ciest," povedal bežec Ján Volko, ktorý je ambasádorom Európskeho týždňa športu.

Vyvrcholením Európskeho týždňa športu bude 26. septembra v parku Andreja Hlinku v Bratislave #BeActive Night. V prípade škôl organizátori evidujú všetky pohybové aktivity pre žiakov a učiteľov, ktoré sa budú pod hlavičkou #BeActive konať od 1. septembra až do 15. októbra. Stanú sa zároveň súčasťou kampane European School Sport Day.