Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Rezort obrany: Do nemocníc smerujú noví vojenskí lekári

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V zdravotníckych zariadeniach na Slovensku sú aktuálne nasadení všetci dostupní vojenskí lekári - 35 z nich pôsobí priamo v nemocniciach a traja v ambulanciách.

Liptovský Mikuláš 24. novembra (TASR) – Vyradenie nových vojenských lekárov sa uskutočnilo v stredu v priestoroch Akadémie ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika v Liptovskom Mikuláši. Všetci jedenásti budú okamžite nasadení do nemocníc. TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

"Lekári a vôbec zdravotnícky personál je v súčasnosti naozaj nad zlato. Preto som rád, že nesmierne vyčerpaných hrdinov v bielych plášťoch posilnia ďalší lekári z radov ozbrojených síl. Sme tu pre občanov a pre záchranu ich životov a zdravia sme pripravení poskytnúť všetky dostupné kapacity," uviedol minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). Novým vojenským lekárom zaželal veľa síl v službe vlasti.

Ako priblížil hlavný lekár Ozbrojených síl (OS) SR Roman Jantoš, v rámci prípravnej štátnej služby lekári úspešne absolvovali základný vojenský výcvik v Základni výcviku a mobilizačného doplňovania Martin a dôstojnícky kurz pre absolventov vysokých škôl na Akadémii ozbrojených síl. "Dvaja z jedenástich nových lekárov už majú ukončenú špecializáciu, ostatní sú zaradení do špecializačného štúdia v rôznych špecializačných odboroch," ozrejmil.

V zdravotníckych zariadeniach na Slovensku sú aktuálne nasadení všetci dostupní vojenskí lekári - 35 z nich pôsobí priamo v nemocniciach a traja v ambulanciách, pričom v najbližších dňoch ich bude nasledovať aj posila jedenástich nových lekárov OS SR.