Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Do novinárskej súťaže #AllForJan Award možno predkladať nominácie

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Cena má byť udelená pri príležitosti štvrtého ročníka Media for Freedom Summit, ktorý sa má uskutočniť 23. februára.

Bratislava 18. januára (TASR) - Do tretieho ročníka novinárskej súťaže #AllForJan Award možno predkladať nominácie. Ocenené budú články s najlepším mediálnym pokrytím, tiež spravodajstvo so značným dosahom na spoločnosť a inovatívne spôsoby priblíženia príbehu verejnosti. TASR o tom informoval senior PR manažér Ringier Axel Springer Media Peter Porubský.

"Cena sa udeľuje novinárom v strednej a východnej Európe, ktorí vo svojej profesionálnej práci zostávajú verní hodnotám, ako otvorenosť, odvaha a nekompromisné spravodajstvo o spoločensky dôležitých témach," doplnil Porubský. Cena má byť udelená pri príležitosti štvrtého ročníka Media for Freedom Summit, ktorý sa má uskutočniť 23. februára.

Porubský spresnil, že hodnotené budú tlačové, rozhlasové, televízne a internetové materiály, uverejnené alebo odvysielané v médiách od 1. januára do konca decembra 2021.

Súčasťou poroty, ktorá vyhodnotí prihlásené príspevky a vyhlási víťaza súťaže, má byť aj podpredsedníčka Európskej komisie Věra Jourová či bývalý poľský prezident Lech Walesa. Tiež odborná verejnosť a osobnosti z médií.

Cena je pomenovaná po hnutí #AllForJan, ktoré vzniklo po vražde novinára Jána Kuciaka.