Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Do poslaneckých lavíc sa vrátil Matovič, odišiel náhradník Kozarec

Na archívnej snímke líder OĽANO Igor Matovič. Foto: TASR - Jakub Kotian

Matovič odišiel z vedenia rezortu po tom, ako poslanci koncom roka 2022 schválili štátny rozpočet na ďalší rok. Pred jeho schválením ponúkol SaS, že ak návrh podporia, z postu ministra odíde.

Bratislava 24. januára (TASR) - Líder OĽANO Igor Matovič sa po odchode z Ministerstva financií (MF) SR oficiálne vrátil do poslaneckých lavíc. Z parlamentu odišiel náhradník Sebastián Kozarec. Informáciu o uplatňovaní a zániku mandátu poslancov Národnej rady (NR) SR predložila v utorok predsedníčka mandátového a imunitného výboru Anna Andrejuvová (OĽANO).

Matovič bol do 23. decembra 2022 poverený vedením ministerstva financií. Poslanci v úvode utorkového rokovania odobrili uznesenie, ktorým berú na vedomie, že prezidentka Zuzana Čaputová prijala návrh na zrušenie poverenia na výkon funkcie člena vlády. Matovič si od 24. decembra 2022 uplatňuje mandát poslanca. Kozarec zostáva náhradníkom za OĽANO.

Matovič odišiel z vedenia rezortu po tom, ako poslanci koncom roka 2022 schválili štátny rozpočet na ďalší rok. Pred jeho schválením ponúkol SaS, že ak návrh podporia, z postu ministra odíde. MF momentálne vedie dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO).