Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Do poslaneckých lavíc sa vrátili R. Sulík, B. Gröhling a M. Kolíková

Na archívnej snímke Richard Sulík. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Okrem nich sa už do parlamentu vrátil minulý týždeň exminister zdravotníctva Marek Krajčí a exminister práce Milan Krajniak.

Bratislava 30. marca (TASR) - Exministri Richard Sulík, Branislav Gröhling (obaja SaS) a Mária Kolíková (Za ľudí) sa po podaní demisií vrátili do poslaneckých lavíc. Z parlamentu tak odišli ich náhradníci. Za Sulíka bol náhradníkom Miroslav Žiak, za Gröhlinga Milan Laurenčík a za Kolíkovú Alexandra Pivková. Informáciu o uplatňovaní a zániku mandátu poslancov Národnej rady (NR) SR predložila v pléne predsedníčka mandátového a imunitného výboru Anna Andrejuvová (OĽANO).

Všetci traja avizovali, že sa vrátia do zrekonštruovanej vlády. Okrem nich sa už do parlamentu vrátil minulý týždeň exminister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) a exminister práce Milan Krajniak (Sme rodina).

Plénum zároveň rozhodlo o tom, že na návrh štyroch koaličných poslaneckých klubov sa vládny návrh novely zákona o obetiach trestných činov presúva na ďalšiu riadnu schôdzu parlamentu.

Do aktuálnej schôdze poslanci zaradili návrh poslanca Mariána Kéryho (Smer-SD) o prijatí uznesenia týkajúceho sa Náhorného Karabachu. Poslanci majú o ňom rokovať v závere schôdze.