Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Slovensko

Do programu Tréneri v škole sa zapojí viac ako 22.000 detí

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Deti si vyskúšajú rôzne druhy športov, precvičia si základy lokomócie, loptové hry, rytmické a koordinačné základy hravou formou.

Bratislava 16. septembra (TASR) - V školskom roku 2022/2023 sa viac ako 22.000 detí zo 190 škôl po celom Slovensku zapojí do programu Tréneri v škole. Ten sa uskutočňuje už tretí rok pod záštitou splnomocnenca vlády SR pre mládež a šport Karola Kučeru (OĽANO). TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

"Vďaka vyškoleným profesionálnym trénerom budú mať deti opäť atraktívne a inovatívne hodiny športovej a telesnej výchovy počas celého školského roka," uviedol Kučera. Tento program vybavuje školy aj športovo-edukatívnymi pomôckami. Deti si vyskúšajú rôzne druhy športov, precvičia si základy lokomócie, loptové hry, rytmické a koordinačné základy hravou formou.

Program zapája aktívne aj učiteľov, ktorí následne spoločne pracujú s profesionálnym trénerom. Princípy tohto programu sú obsiahnuté aj v metodickej príručke, ktorú pripravil úrad splnomocnenca vlády SR pre mládež a šport spolu s odborníkmi a plánuje ju postupne poskytnúť všetkým základným školám na Slovensku.

Cieľom programu je zážitkovým spôsobom výučby prehĺbiť záujem detí o šport a zároveň rozvíjať ich všestrannú pohybovú gramotnosť.