Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Do roku 2013 želá Figeľ ľuďom viac pokoja a porozumenia

Na snímke predseda KDH Ján Figeľ. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Na margo Vianoc uviedol, že sú to najkrajšie sviatky v roku, kedy človek k človeku má bližšie, kedy je rodina pospolu, ľudia sa obdarúvajú, a to všetko preto, lebo dôverujú a ponúkajú lásku.

Bratislava 25. decembra (TASR) - Viac pokoja a porozumenia, ktoré môže vychádzať nielen z Vianoc, ale z toho, čo sa nazýva vnútorný pokoj založený na dobrej vôli, želá ľuďom do roku 2013 predseda KDH Ján Figeľ.

"Ak to bude nielen v decembri, alebo v niekoľkých týždňoch roka, že sme prajnejší, otvorenejší, viac myslíme na druhých a ak to prenesieme do roku 2013, tak som presvedčený, že budeme nachádzať nielen pokoj a porozumenie, ale aj odpovede na potreby doby," myslí si. Figeľ praje, aby bol rok 2013 ľudskejší, spravodlivejší a solidárnejší pre všetkých.

Na margo Vianoc uviedol, že sú to najkrajšie sviatky v roku, kedy človek k človeku má bližšie, kedy je rodina pospolu, ľudia sa obdarúvajú, a to všetko preto, lebo dôverujú a ponúkajú lásku. "Dôverovať láske, že je tým najdôležitejším prejavom ľudskosti, a zdieľať ju, robí človeka šťastným. Milovať je odpoveďou na potrebu chcieť byť milovaný. Ak by toto v nás nebolo, nebola by človečina tým, čím je," povedal.

Figeľ je presvedčený, že človek má rozum, slobodu, ale aj schopnosť tvoriť a milovať. "Až rozvíjanie týchto darov nás naozaj napĺňa. A ja prajem každému, aby Vianoce boli takýmto naplnením a aby to nezostalo späté iba so stromčekom alebo niekoľkými dňami tejto sezóny," dodal.