Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Do rozpravy k štátnemu rozpočtu sa písomne prihlásilo 11 poslancov

Na snímke rokovanie 18. schôdze parlamentu 2. decembra 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Z návrhu rozpočtu verejnej správy na nasledujúce tri roky vyplýva, že deficit verejných financií by mal v budúcom roku dosiahnuť 7,44 % HDP.

Bratislava 2. decembra (TASR) – Do rozpravy k návrhu štátneho rozpočtu na rok 2021 sa písomne prihlásilo 11 poslancov. Následne budú mať možnosť prihlásiť sa ešte aj ústne. Podpredseda Národnej rady (NR) SR Gábor Grendel (OĽANO) ohlásil, že plénum bude pokračovať v rokovaní o rozpočte po mimoriadnej schôdzi, ktorá sa začína o 14. hodine.

V pléne by mal vystúpiť za poslanecký klub ĽSNS Martin Beluský, za poslanecký klub SaS Marián Viskupič a za poslanecký klub Smer-SD Ladislav Kamenický. Ďalej sa do rozpravy prihlásili poslanci Ľuboš Blaha, Dušan Jarjabek (obaja Smer-SD), Ľubica Laššáková (nezaradená), Tomáš Lehotský (Za ľudí), Ľubomír Petrák (Smer-SD), Róbert Puci, Richard Raši a Erik Tomáš (všetci traja nezaradení).

Z návrhu rozpočtu verejnej správy na nasledujúce tri roky vyplýva, že deficit verejných financií by mal v budúcom roku dosiahnuť 7,44 % hrubého domáceho produktu (HDP). Mal by tak klesnúť z tohtoročných odhadovaných 9,68 % HDP. Hrubý verejný dlh sa má v budúcom roku vyšplhať na 65 % HDP. Vláda schválila návrh rozpočtu 14. októbra, ešte ho však musí schváliť parlament.