Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Do škôl sa môžu vrátiť žiaci materských, základných a stredných škôl

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

S účinnosťou od pondelka sa podľa rozhodnutia ministra školstva obnovuje prevádzka všetkých školských zariadení, okrem škôl v prírode.

Bratislava 17. mája (TASR) - Do školských lavíc sa môžu od pondelka vrátiť všetci žiaci v materských, základných aj stredných školách. Tieto školy sa riadia školským semaforom.

Obnovená prezenčná výučba na vysokých školách je umožnená v oranžových okresoch. Od pondelka sa v oranžovej fáze nachádzajú okresy Senec, Nitra, Hlohovec a Topoľčany. Vysoké školy sa budú otvárať podľa COVID automatu.

S účinnosťou od pondelka sa podľa rozhodnutia ministra školstva obnovuje prevádzka všetkých školských zariadení, okrem škôl v prírode. Ich prevádzka sa obnovuje len v okresoch zaradených podľa COVID automatu do stupňa monitoring, teda v zelených okresoch.

Z rozhodnutia ministra vyplýva, že ak sa obmedzí alebo preruší prevádzka školy alebo školského zariadenia na základe opatrení príslušných orgánov z dôvodu ochorenia COVID-19 alebo podozrenia na toto ochorenie, považuje sa to za mimoriadne prerušenie školského vyučovania v škole alebo mimoriadne prerušenie prevádzky školského zariadenia. "To platí, aj ak ide o obmedzenie prevádzky vo vzťahu k jednej triede alebo k viacerým triedam. Riaditelia príslušných škôl zabezpečia pre deti a žiakov dištančné vzdelávanie," uvádza sa v rozhodnutí.