Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Do strany Hlas-SD vstupuje šéfka Zväzu ambulantných poskytovateľov

Na archívnej snímke výkonná riaditeľka a predsedníčka predstavenstva Zväzu ambulantných poskytovateľov (ZAP) Zuzana Dolinková. Foto: TASR Jakub Kotian

Dolinková v minulosti kandidovala za Dobrú voľbu.

Bratislava 10. júna (TASR) - Do mimoparlamentnej strany Hlas-SD vstupuje prezidentka Zväzu ambulantných poskytovateľov (ZAP) Zuzana Dolinková. Mala by sa stať podpredsedníčkou. Oznámil to na štvrtkovej tlačovej konferencii líder Hlasu Peter Pellegrini, ktorý ju do funkcie navrhne.

"Som rád, že náš tím posilní Zuzana Dolinková, osoba, ktorá sa celý život profesijne venuje zdravotníctvu. Nominujem ju do najužšieho vedenia," uviedol Pellegrini.

Dolinková v minulosti kandidovala za Dobrú voľbu. Na Hlase oceňuje, že zdravotníctvo je pre stranu priorita. Riešiť podľa nej treba odchod zdravotníkov, sestier do zahraničia.

"Hrozí, že sa nebude mať o nás kto postarať. Potrebujeme zastabilizovať zdravotnícky personál," doplnila s tým, že nutné je riešiť aj prevenciu. Jej cieľom je kvalitná, moderná a dostupná zdravotná starostlivosť.

Strana má mať na konci júna snem, dovtedy chce líder Pellegrini predstaviť ďalšie nové tváre. Okrem Dolinkovej sa k strane už pridal starosta obce Dvory nad Žitavou Branislav Becík. Venovať sa má agende rozvoja vidieka.