Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Slovensko

Do súťaže Najvyššieho súdu o najlepšiu esej sa zapojilo 50 študentov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ocenenie za esej Eutanázia – právne a etické problémy získala študentka Právnickej fakulty Univerzity Komenského (UK) v Bratislave Bernadette Borka-Hrdá.

Bratislava 25. októbra (TASR) - Do súťaže Najvyššieho súdu (NS) SR o najlepšiu esej sa zapojilo 50 študentov právnických fakúlt. Súťaž vyhlásil pri príležitosti ďalšieho ročníka Európskeho dňa spravodlivosti. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Budúci právnici si mohli vybrať z dvoch tém, a to Eutanázia – právne a etické problémy a Kajúcnik v trestnom konaní. "Do súťaže sa zapojilo 50 študentov právnických fakúlt dennej aj externej formy štúdia. Príspevky hodnotili predseda a podpredsedníčka Najvyššieho súdu SR Ján Šikuta a Andrea Moravčíková".

Ocenenie za esej Eutanázia – právne a etické problémy získala študentka Právnickej fakulty Univerzity Komenského (UK) v Bratislave Bernadette Borka-Hrdá. Za esej na tému Kajúcnik v trestnom konaní cenu získal študent Právnickej fakulty UK Dávid Židek.

Európsky deň spravodlivosti sa v celej Európskej únii pripomína každoročne 25. októbra. Cieľom dňa spravodlivosti je informovať verejnosť o ich právach, ukázať ľuďom, ako to vyzerá na súdoch, či už krajských, okresných alebo na NS. "Formu esejistickej súťaže zvolil Najvyšší súd SR s ohľadom na aktuálnu pandemickú situáciu," dodala Važanová.