Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Do Týždňa dobrovoľníctva sa zapojilo viac ako 6.000 ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR

Dobrovoľnícky program pripravilo pre širokú verejnosť vyše 300 organizácií.

Bratislava 24. septembra (TASR) – Viac ako 6.000 ľudí sa zapojilo do Týždňa dobrovoľníctva, ktorý sa konal od 15. do 22. septembra. Ide o najvyšší počet účastníkov, odkedy sa toto podujatie na Slovensku organizuje. Dobrovoľníci spolu odpracovali viac ako 14.000 hodín, informovala Zuzana Majerčíková z Bratislavského dobrovoľníckeho centra.

Dobrovoľnícky program pripravilo pre širokú verejnosť vyše 300 organizácií. „Dobrovoľníci pomáhali so skrášľovaním okolia, maľovaním plotov, zobrali seniorov na prechádzku a učili ich robiť s počítačmi, revitalizovali sa detské ihriská či zbierali odpadky. Pre deti pripravili hry a tvorivé dielne,“ priblížila Majerčíková.

Tohtoročný Týždeň dobrovoľníctva dopadol podľa organizátorov nad ich očakávania. "Sme veľmi radi, že na Slovensku je toľko ľudí, ktorí neváhajú a vo svojom voľnom čase radi pomôžu druhým a nie je im ich okolie ľahostajné,“ zhodnotila podujatie Gabriela Podmaková z Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií.

Súčasťou podujatia boli aj nábory do rôznych dobrovoľníckych programov. V Starej tržnici v Bratislave sa konal tiež Trh dobrovoľníctva, na ktorom sa predstavilo 30 neziskových organizácií so svojimi dobrovoľníckymi ponukami.