Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Do výzvy projektového manažmentu integrácie VŠ sa neprihlásil nikto

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Cieľom výzvy bola podpora projektového manažmentu spájania VŠ do jednej právnickej osoby.

Bratislava 9. februára (TASR) - Do výzvy Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR s názvom Projektový manažment integrácie vysokých škôl (VŠ) sa neprihlásil žiaden uchádzač. Vyplýva to z vyhodnotenia výzvy zverejnenej na webe rezortu školstva.

Cieľom výzvy bola podpora projektového manažmentu spájania VŠ do jednej právnickej osoby. "Ide o činnosti projektového tímu a iné aktivity súvisiace s realizovaním cestovnej mapy spájania (okrem infraštruktúrnych aktivít), ktoré sú nevyhnutné pre zabezpečenie úspešného splynutia/zlúčenia zapojených VŠ do jednej právnickej osoby," priblížil rezort školstva.

Do výzvy sa neprihlásil žiadny uchádzač, preto nedôjde k čerpaniu finančných prostriedkov alokovaných na výzvu z Plánu obnovy a odolnosti SR.

Z odboru komunikácie a marketingu rezortu školstva pre TASR potvrdili, že MŠVVaŠ SR neplánuje vyhlásiť ďalšiu samostatnú výzvu na projektový manažment integrácie VŠ. "Výdavky na projektový manažment integrácie však budú zahrnuté medzi oprávnenými výdavkami v pripravovanej výzve na integráciu VŠ, ktorej vyhlásenie je v pláne v prvom kvartáli 2023," dodali z ministerstva.