Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Dobrá voľba sa spojila so stranou Hlas-SD

Na snímke predseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini (uprostred)gestikuluje počas tlačovej konferencie po sneme strany v Púchove v sobotu 10. júna 2023. Foto: FOTO TASR - Radovan Stoklasa

Podľa Druckera Dobrá voľba sa so stranou Hlas-SD zhodla už pred niekoľkými mesiacmi. Proces spojenia je už iba technický.

Púchov 10. júna (TASR) – Strana Dobrá voľba zaniká, jej členovia sa môžu stať členmi strany Hlas-SD. Spojenie s Dobrou voľbou schválili na sobotnom sneme strany Hlas-SD v Púchove delegáti snemu. Informoval o tom predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini.

"Dnes nastáva záverečná fáza procesu, po ktorom strana Dobrá voľba zanikne a jej členovia, ktorí budú chcieť, vstúpia do strany Hlas-SD. Tomáš Drucker už členom strany Hlas-SD je," povedal Pellegrini.

Podľa Druckera Dobrá voľba sa so stranou Hlas-SD zhodla už pred niekoľkými mesiacmi. Proces spojenia je už iba technický.

"Ponuka Petra Pellegriniho bola veľkorysá, ponuku nedal len mne, ale mnohým ľuďom zo strany Dobrá voľba. Zlúčenie jednomyseľne schválil aj snem strany Dobrá voľba. Teraz sa už musíme sústrediť len na to vyhrať voľby," povedal Drucker.

Bývalí členovia Dobrej voľby sa podľa Pellegriniho objavia aj na kandidátke do septembrových parlamentných volieb.

"Môžem potvrdiť, že Drucker bude v prvej desiatke kandidátky. V prvej tridsiatke bude ešte jeden kandidát Dobrej voľby, v štyridsiatke ďalší. Celkovo by malo byť na kandidátke Hlasu-SD asi 12 ľudí z Dobrej voľby," uviedol Pellegrini.

Strana si na kampaň zoberie úver



Strana Hlas-SD bude predvolebnú kampaň financovať z dvojmiliónového úveru. Počas sobotného snemu strany v Púchove to povedal jej predseda Peter Pellegrini.

"Rozhodli sme sa, že pôjdeme cestou politického úveru. A strana Hlas-SD vyrokovala, že máme kontokorentný účet dva milióny, z ktorého budeme čerpať. Následne ručíme našimi pohľadávkami zo štátneho príspevku, ktoré si banka bude sťahovať," doplnil predseda.

Ako dodal, strana Hlas-SD už z limitu, ktorý platí pre novovzniknutú stranu, už nejaké financie minula. "Novovzniknutá strana môže minúť len 3,5 milióna eur od svojho vzniku až do volieb vrátane volebnej kampane. Takže my nemáme už ani ten luxus ako iné strany, že môžu na kampaň minúť tri milióny," zdôraznil Pellegrini.

Hlas-SD odmieta spoluprácu so stranami spochybňujúcimi členstvo v EÚ a NATO



Strana Hlas-SD odmieta v súvislosti so septembrovými parlamentnými voľbami spoluprácu so stranami, ktorých politika je postavená na nenávisti, extrémizme a neofašizme. Počas snemu strany v Púchove to povedal predseda strany Peter Pellegrini.

"Rovnako odmietame spoluprácu so subjektmi, ktoré majú k týmto stranám blízko, respektíve s nimi úzko spolupracujú alebo sa snažia o ich politickú akceptáciu," zdôraznil Pellegrini.

Hlas-SD je podľa neho pripravený prevziať zodpovednosť za budúcnosť Slovenska a má ambíciu vyhrať parlamentné voľby a zostaviť vládu, ktorá vyvedie Slovensko z marazmu.

"Považujeme naše členstvo v Európskej únii a v NATO za garanciu slobodného rozvoja nášho národa. Budeme spolupracovať len so stranami, ktoré členstvo v týchto organizáciách nespochybňujú a ani neohrozia," doplnil Pellegrini.