Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

VÝCVIK V JASKYNI: Dobrovoľní záchranári si precvičili záchrannú akciu

Snímka z výcviku dobrovoľných zmluvných záchranárov v jaskyni v Strážskych vrchoch. Foto: Facebook Horskej záchrannej služby

Počas druhého dňa cvičenia čakala na dobrovoľníkov simulovaná záchranná akcia, počas ktorej sa museli postarať o zraneného pacienta v jaskyni Májová priepasť na Mojtíne.

Mojtín 6. júna (TASR) - Dobrovoľní zmluvní záchranári si uplynulý víkend precvičili záchrannú akciu v jaskyni. Cvičenie v Strážovských vrchoch na Mojtíne zorganizovalo Školiace stredisko Horskej záchrannej služby (HZS). Informovala o tom v pondelok na svojom webe HZS.

"Počas cvičenia si záchranári v prvý deň na skalnom portáli precvičili jednotlivé postupy jednolanovej techniky, inštaláciu kotviacich bodov na postup v exponovaných častiach jaskýň, vystrojovanie lanovej cesty na postup záchranného družstva," uviedli horskí záchranári.



Počas druhého dňa cvičenia čakala na dobrovoľníkov simulovaná záchranná akcia, počas ktorej sa museli postarať o zraneného pacienta v jaskyni Májová priepasť na Mojtíne a následne ho bezpečne transportovať v nosidlách na povrch.

Na cvičení sa zúčastnilo 14 dobrovoľných záchranárov a dvaja príslušníci HZS.