Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Dobrovoľníci zbierky Hodina deťom vo štvrtok opäť vyjdú do ulíc

Na snímke dobrovoľníci v centre Bratislavy, foto z archívu. Foto: TASR - Dano Veselský

Sloganom tohtoročnej kampane je Hodina deťom, s jedným rodičom.

Bratislava 21. októbra (TASR) - Záujemcovia môžu vo štvrtok opäť prispieť do zbierky Hodina deťom a podporiť tak projekty pre deti a mladých. Po minuloročnej nútenej pandemickej prestávke vyjde do ulíc 371 miest a obcí viac ako 6000 dobrovoľníkov so žltými pokladničkami. TASR o tom informovala Zuzana Horváthová Bezecná z Nadácie pre deti Slovenska.

Sloganom tohtoročnej kampane je Hodina deťom, s jedným rodičom. "Život detí v jednorodičovských rodinách si určite zaslúži našu pozornosť a posledný rok pandémie COVID-19 ešte zreteľnejšie ukázal, akým bariéram skutočne čelia. Mnohé z týchto rodín žijú na hranici alebo za hranicou chudoby a aj zdanlivo malá finančná pomoc im môže výrazne pomôcť," priblížil riaditeľ nadácie Ondrej Gallo.

Darcovia môžu prispieť ľubovoľným finančným príspevkom buď priamo do žltej pokladničky počas zbierky, online na webe www.hodinadetom.sk alebo zaslaním prázdnej SMS na číslo 800.

Hodina deťom je celoročná verejná zbierka a najstarší program Nadácie pre deti Slovenska, ktorý od roku 1999 podporuje deti a mladých ľudí na celom Slovensku. Prostredníctvom zbierky sa v priebehu 23 rokov podarilo podporiť už takmer 2000 projektov.