Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Dobrovoľným hasičom v okresoch Sabinov a Prešov pomôžu nové vozidlá

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Dobrovoľní hasiči získajú novú techniku v rámci projektu ministerstva vnútra Zvýšenie odborných a intervenčných kapacít na regionálnej a lokálnej úrovni.

Sabinov/Prešov 21. októbra (TASR) – Ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) odovzdá v pondelok dobrovoľným hasičským zborom v okresoch Sabinov a Prešov 18 nových hasičských vozidiel. Pre TASR to potvrdil tlačový odbor ministerstva vnútra.

Prvým zastavením Sakovej na východe bolo mesto Sabinov, kde odovzdala vozidlá značky Iveco pre dobrovoľných hasičov z obcí Poloma, Nižný Slavkov, Červená Voda a Ratvaj. Ďalšími jej zastaveniami v okrese sú obce Uzovce a Hubošovce. Ako uviedol tlačový odbor, do Sabinovského okresu poputuje spolu sedem z 18 vozidiel.

Ostatných 11 bude nápomocných dobrovoľným hasičom v Prešovskom okrese. Saková ich podvečer odovzdá v Prešove a Rokycanoch.

Dobrovoľní hasiči získajú novú techniku v rámci projektu ministerstva vnútra Zvýšenie odborných a intervenčných kapacít na regionálnej a lokálnej úrovni, ktorý sa realizuje vďaka podpore z Európskeho fondu regionálneho rozvoja cez operačný program Kvalita životného prostredia.