Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Domáca redakcia TASR má novú šéfku, V.Kulichová nahradí R.Kvasňovského

Na snímke zľava generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala, nová vedúca domácej redakcie TASR Viera Kulichová a bývalý vedúci domácej redakcie Richard Kvasňovský po vymenovaní v Bratislave, 31. mája 2019. Foto: TASR - Jakub Kotian

Viera Kulichová predložila profesionálnu, odborne i ľudsky vyváženú koncepciu riadenia redakcie, vyzdvihol generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala.

Bratislava 31. mája (TASR) - Domáca redakcia Tlačovej agentúry Slovenskej republiky bude mať od 1. júna nové vedenie. Šéfkou domácej redakcie sa stane Viera Kulichová, ktorá nahradí Richarda Kvasňovského.

"Viera Kulichová predložila profesionálnu, odborne i ľudsky vyváženú koncepciu riadenia redakcie," vyzdvihol generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala. Poukázal na to, že nová vedúca je odchovankyňou TASR a desať rokov pracuje ako parlamentná spravodajkyňa. "Verím, že svoje praktické skúsenosti a poznatky využije pre ďalšie skvalitňovanie produkcie TASR," dodal.

Puchala sa zároveň poďakoval odchádzajúcemu vedúcemu, ktorý podľa neho za desať rokov v TASR urobil pre kvalitu spravodajstva veľmi veľa. "Agentúrna práca sa počas tohto obdobia výrazne zmenila a zrýchlila. Som rád, že som mohol byť pri tom a prispieť k tomu, že si TASR posilnila pozíciu na poli agentúrneho spravodajstva," povedal Kvasňovský, ktorý viedol najprv ekonomickú a potom domácu redakciu.

Kulichová uviedla, že nová pozícia je pre ňu výzvou. "Pred novými povinnosťami mám rešpekt. V TASR som desať rokov, s kolegami tvoríme výborný a spoľahlivý tím, preto verím, že spolu budeme naďalej odvádzať dobrú prácu a prinášať kvalitné spravodajstvo," dodala.