Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

BLOKÁDA POKRAČUJE: Vodiči, týmto miestam sa radšej vyhnite

Štrajk autodopravcov zablokoval hraničný priechod Drietoma v Trenčianskom okrese, 28. januára 2020. Na hraničnom priechode Drietoma na ceste I/9 pri odbočke na Hornú Súču bola cesta na poludnie zablokovaná kamiónmi. Prejazd bol umožnený len osobným vozidlám. Z oboch smerov bola kolóna nákladných vozidiel. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Dopravné informácie budeme priebežne aktualizovať s prihliadnutím na zmeny, ktoré budú hlásené od organizátora zhromaždenia.

Bratislava 28. januára (TASR) - Diaľničné hraničné priechody Kúty-Brodské a Čunovo-Rajka budú v utorok blokované od rána až do odvolania. Dôvodom je verejné zhromaždenie autodopravcov. Vodičov na to upozorňuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave.

Diaľničné hraničné priechody budú zablokované obojsmerne pre nákladnú dopravu. Osobná doprava bude mať prejazd bez obmedzení, uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.



"Dopravné informácie budeme priebežne aktualizovať s prihliadnutím na zmeny, ktoré budú hlásené od organizátora zhromaždenia," priblížila Mihalíková.

Hraničný priechod je zablokovaný len pre nákladnú dopravu


Namiesto avizovanej ôsmej hodiny rannej nastúpili autodopravcovia do štrajku na hraničnom priechode medzi Slovenskom a Maďarskom v Šahách o niečo neskôr. V súčasnosti je priechod zablokovaný pre nákladnú dopravu, upozorňuje polícia.

Rovnako ako v minulosti, osobné a záchranné vozidlá cez hraničný priechod prejdú. Situáciu priamo na mieste polícia monitoruje.

Štrajk autodopravcov je už aj v Ružomberku, polícia odporúča vyhnúť sa mestu


Štrajk dopravcov je aktuálne okrem hraničných priechodov Makov a Trstená už aj v Ružomberku. Polícia odporúča vodičom, aby sa, pokiaľ je to možné, úplne vyhli mestu. Informovala o tom v utorok dopoludnia na sociálnej sieti.

"Tranzitnej doprave odporúčame využiť obchádzkovú trasu v smere na Banskú Bystricu cez horský priechod Čertovica v oboch smeroch. Regionálnej doprave obchádzku cez obce Bešeňová, Liptovská Teplá, Lisková a Likavka," dodali policajti.

Hraničný priechod Trstená je obojsmerne blokovaný pre nákladnú dopravu


Hraničný priechod Trstená je z dôvodu štrajku autodopravcov obojsmerne blokovaný pre nákladnú dopravu. Prejazdný je len jeden jazdný pruh pre osobnú dopravu. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Na mieste sú hliadky polície. "Informácie budeme priebežne aktualizovať," dodali policajti.

Doprava pred hraničným priechodom v Drietome je obnovená, kolóny sa netvoria


Premávka smerom k hraničnému priechodu s Českou republikou v Drietome je obojsmerne obnovená, kolóny sa netvoria.

Ako informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne na sociálnej sieti, vodiči kamiónov, ktoré blokovali cestnú premávku, uposlúchli výzvy polície a odstavili vozidlá na odstavnej parkovacej ploche.

„Dopravnú situáciu však stále naďalej monitorujeme,“ informuje polícia.



Hraničný priechod Makov je pre štrajk blokovaný


Hraničný priechod Makov v utorok blokujú štrajkujúci kamionisti. Prejazd je blokovaný pre nákladnú dopravu, pre osobnú dopravu a záchranné zložky je prejazd umožnený. TASR o tom informovali z operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline.

"Vodičov motorových vozidiel taktiež upozorňujeme, aby prispôsobili rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky a svojim schopnostiam, z dôvodu sneženia v okresoch Martin, Dolný Kubín, Čadca a Liptovský Mikuláš," doplnili policajti s tým, že doprava je v celom úseku monitorovaná.