Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Slovensko

Dopravným policajtom roka sa stal T. Ujcsek

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR

Cieľom súťaže bolo preverenie teoretických vedomostí a praktických zručností policajtov služby dopravnej polície Policajného zboru a ocenenie troch najlepších.

Bratislava 31. augusta (TASR) - V súťaži Dopravný policajt roka 2022, ktorú po prvý raz zorganizoval odbor dopravnej polície Prezídia Policajného zboru, zvíťazil Tomáš Ujcsek z krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave. Druhé miesto obsadil Maroš Getler z krajského dopravného inšpektorátu v Banskej Bystrici a tretie miesto patrí Róbertovi Emdimu z okresného dopravného inšpektorátu v Rožňave. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"Prvá disciplína bola na preverenie teoretických vedomostí pri teste. Potom si súťažiaci na strelnici vyskúšali mierenú streľbu a nakoniec jazdu zručnosti. Na základe súčtu dosiahnutých bodov v jednotlivých disciplínach bolo určené prvé, druhé a tretie miesto. Všetci boli veľmi dobrí, rozdiely v jednotlivých disciplínach boli minimálne," skonštatoval riaditeľ odboru dopravnej polície Tomáš Vrábel. Verí, že sa zo súťaže stane tradícia.

Cieľom súťaže bolo preverenie teoretických vedomostí a praktických zručností policajtov služby dopravnej polície Policajného zboru a ocenenie troch najlepších. Na celý priebeh súťaže dohliadala odborná komisia. Trojica víťazov si odniesla poháre, medaily a darček v podobe vodičského kurzu na ktorýkoľvek typ vozidla podľa vlastného výberu.