Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

J. Draxler chce koncepčné dokumenty záväzné aj pre jeho nástupcov

Na snímke minister školstva SR Juraj Draxler Foto: TASR - Martin Baumann

Na jeseň budeme mať pokračovanie okrúhlych stolov o budúcnosti slovenského školstva, vyjadril sa minister školstva.

Bratislava 21. augusta (TASR) – Minister školstva Juraj Draxler avizuje, že na jeseň plánuje pokračovať v diskusiách o budúcnosti slovenského školstva. Z tzv. okrúhlych stolov by mali vzísť koncepčné dokumenty, ktorými by sa mali riadiť aj budúci šéfovia rezortu školstva.

"Na jeseň budeme mať pokračovanie okrúhlych stolov o budúcnosti slovenského školstva, z ktorých by mali vzísť koncepčné dokumenty. Tie pomenujú silné a slabé stránky slovenského školstva a predovšetkým kroky, ktoré potrebujeme do budúcna podniknúť pre to, aby sme naše školstvo do budúcnosti zlepšili," uviedol v rozhovore pre TASR Draxler.

Prvý okrúhly stôl sa uskutočnil v marci tohto roka. O problémoch v školstve vtedy diskutovali zástupcovia stavovských a odborových združení či zástupcovia zamestnávateľov a samosprávy.

Draxler si myslí, že v oblasti školstva by mala panovať celospoločenská zhoda. "Nikdy nedostanete stopercentnú zhodu, ale nejaký druh zhody potrebujeme, aby sme naozaj vedeli povedať: teraz je tu dokument s konkrétnymi krokmi. A ktokoľvek bude po marci budúceho roka na mieste ministra školstva, mal by byť pripravený sa touto cestovnou mapou riadiť a podniknúť ďalšie kroky tak, aby sa slovenské školstvo ďalej zlepšovalo," zdôraznil.

Ministerstvo ešte uvažuje, či pripraví viacero koncepčných dokumentov, alebo všetko zahrnie do aktualizovanej správy o stave slovenského školstva. Súčasťou dokumentov by podľa Draxlera mali byť napríklad zmeny pri kontinuálnom vzdelávaní pedagógov či v normatívnom financovaní škôl.