Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Drucker vyzýva na zverejnenie výsledkov plošného testovania za obce

Na archívnej snímke predseda strany Dobrá voľba Tomáš Drucker. Foto: TASR Pavol Zachar

Mimoparlamentná strana Dobrá voľba vyzýva tiež, aby sa vláda správala k samospráve ako k partnerovi a aby I. Matovič garantoval, že sa štát bude riadiť tzv. COVID automatom.

Bratislava 27. januára (TASR) - Mimoparlamentná strana Dobrá voľba vyzýva premiéra SR Igora Matoviča (OĽANO), aby pred ďalším povinným celoplošným testovaním zverejnil podrobné výsledky testovania za jednotlivé obce. Tiež, aby sa vláda správala k samospráve ako k partnerovi a aby garantoval, že sa štát bude riadiť tzv. COVID automatom.

"Naším cieľom nie je iba kritizovať. Premiér sa však rozhodol trestať celú krajinu za to, že mu neprišla na jeho nezmyselné a drahé testovanie," uviedol pre TASR predseda Dobrej voľby Tomáš Drucker. Ďalej tvrdí, že premiér v tejto súvislosti zneužil a podviedol zástupcov samospráv.

Drucker poukazuje na tvrdenie bratislavského primátora Matúša Valla, že čísla z jednotlivých odberných miest v hlavnom meste Slovenska sa nezhodujú s tými, ktoré na utorkovej (26. 1.) tlačovej konferencii prezentoval premiér.