Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Druhá adventná nedeľa bude oblačná

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Prvý pokus o akvizíciu začiatkom októbra nevyšiel.

Bratislava 8. decembra (TASR) Polooblačno až oblačno, miestami hmla. Teploty 2 až 7 stupňov Celzia.

Slovenskí vodiči by mali v nedeľu jazdiť po cestách opatrnejšie, na mnohých miestach sa totiž tvorí hmla s viditeľnosťou od 50 do 200 metrov. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého stupňa.

Výstrahy platia najmä pre Trenčiansky, Prešovský a Košický kraj, ale aj pre niektoré lokality na strednom a západnom Slovensku. "Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity a môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," uvádza SHMÚ s tým, že výstrahy sú predbežne vydané do 14.00 h.

Okrem toho si na východe Slovenska treba dávať pozor aj na poľadovicu, výstrahy prvého stupňa platia do 12.00 h. Na horách treba od popoludnia do pondelkového (9. 12.) rána počítať aj so silnejším vetrom. Jeho priemerná rýchlosť sa odhaduje na 70 až 90 kilometrov za hodinu, v nárazoch sa očakáva 110 až 135 kilometrov za hodinu. Výstrahy sa týkajú viacerých okresov Banskobystrického, Žilinského a Prešovského kraja.

Počasie v regiónoch:


Na západnom Slovensku prevažne polooblačno, najnižšie ranné teploty 2 až -1 a najvyššie denné teploty 4 až 7 stupňov Celzia.

Na strednom Slovensku prevažne polooblačno, najnižšie ranné teploty 1 až -4 a najvyššie denné teploty 2 až 6 stupňov Celzia.

Na východnom Slovensku prevažne polooblačno, najnižšie ranné teploty 1 až -3 a najvyššie denné teploty 2 až 6 stupňov Celzia.


Počasie na horách


Vo výške 1000m prevažne oblačno, najnižšia ranná teplota -4 a najvyššia denná teplota 1 stupeň Celzia.

Vo výške 1500m prevažne oblačno, najnižšia ranná teplota -5 a najvyššia denná teplota -2 stupne Celzia.

Vo výške 2000m prevažne oblačno, najnižšia ranná teplota -7 a najvyššia denná teplota -5 stupňov Celzia.

Situácia: Počasie ovplyvňuje tlaková níž.

Ozón: Osem percent pod úrovňou dlhodobého priemeru (276 DJ).