Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

DRUHÉ KOLO: Testovať sa bude od 8.00 do 20.00 h v 45 okresoch

Ilustračné foto. Foto: TASR - Róbert Fritz

Testovanie sa uskutoční v tzv. červených okresoch, kde počet ľudí s pozitívnym výsledkom testov dosiahol v prvom kole testovania hranicu 0,7 percenta.

Bratislava 5. novembra (TASR) - V 45 okresoch sa cez víkend (7. a 8. 11.) uskutoční plošné testovanie obyvateľov na ochorenie COVID-19. V sobotu by sa malo testovať na 2805 odberných miestach s pomocou 2715 tímov. V nedeľu majú podľa doterajších informácií otvoriť 2751 odberných miest s 2683 tímami. Otvorené budú od 8.00 h do 20.00 h. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

Testovanie sa uskutoční v tzv. červených okresoch, kde počet ľudí s pozitívnym výsledkom testov dosiahol v prvom kole testovania hranicu 0,7 percenta. Okrem obyvateľov daných okresov je určené aj pre občanov, ktorí ich potrebujú navštíviť v termíne od 9. do 14. novembra. Rezort obrany preto otvorí odberné miesta aj na hraniciach tzv. červených okresov, a to na základe požiadaviek samospráv.

Presný počet odberných miest bude uverejnený na stránke www.somzodpovedny.sk, predbežne však Ozbrojené sily SR plánujú testovať na rovnakých odberných miestach ako minulý týždeň. Totožné by mali byť aj tímy.

"Rezort obrany obyvateľom výrazne neodporúča čakať v sobotu ráno pred testovaním v radoch, ale prísť na testovanie cez deň podľa aktuálnej situácie na jednotlivých odberových miestach," uviedla hovorkyňa.

Na príprave druhého kola plošného testovania pracuje vyše 2000 príslušníkov Ozbrojených síl SR. Velenie operácie pracuje z bezpečnostných a epidemiologických dôvodov prevažne online.

Verím, že aj počas nadchádzajúceho testovania sa všetci zúčastnení - organizátori, členovia odberových tímov, verejnosť a samosprávy – jednoducho všetci spojíme a opäť potiahneme za jeden povraz," povedal minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO).

Možnosť testovať zamestnancov vo vlastnej réžii využije tiež desať firiem alebo skupín firiem nad 4000 ľudí.