Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Slovensko

Druhý najlepší konferenčný hotel v Európe je Grand Hotel Kempinski

Foto: Grand Hotel Kempinski High Tatras

Grand Hotel Kempinski v Tatrách sa stal druhým najlepším konferenčným hotelom v Európe

Štrbské Pleso 10. februára (OTS) - Magazín Kongres, ktorý každoročne oceňuje najlepšie hotely v strednej a južnej Európe, udelil Grand Hotelu Kempinski High Tatras druhé miesto v kategórii Resort Meeting Hotels. V prvej trojke sa umiestnili až dva hotely z medzinárodnej siete Kempinski.

V rámci ankety Meeting Star Award 2016, ktorú vyhodnocuje európsky magazín Kongres, bolo ocenených desať najlepších hotelov a rezortov, ktoré ponúkajú okrem hotelových a reštauračných aj konferenčné služby. V rebríčku sa Grand Hotel Kempinski High Tatras umiestnil na druhom mieste a získal ocenenie Meeting Star. „Sme veľmi radi, že sme získali výborné hodnotenie za konferenčné a teambuildingové služby, pre ktoré je prostredie Vysokých Tatier priam ideálne,“ povedala o zisku ocenenia Kathrin Noll, generálna riaditeľka Grand Hotela Kempinski High Tatras.
Grand Hotel Kempinski High Tatras
Konferenčná miestnosť GerlachFoto: Grand Hotel Kempinski High Tatras

Medzi troma najlepšími boli ocenené až dva hotely zo siete Kempinski. Na prvej priečke sa umiestnil hotel Regent Porto Montenegro v Čiernej Hore a na treťom mieste Kempinski Palace v Slovinskej Portoroži. Víťazi Meeting Star Award 2016 v jednotlivých kategóriách boli vyberaní na základe hodnotenia cez tzv. mystery shopping. Členovia poroty navštívili anonymne jednotlivé hotely a bodovo ohodnotili ich konferenčné služby, reštaurácie a celkový servis. Grand Hotel Kempinski High Tatras získal hodnotenie 4.90 boda z 5.0 a hotel Regent Porto Montenegro na prvej priečke 4.91.

Porota pri finálnom vyhodnotení o Grand Hoteli Kempinski vo Vysokých Tatrách napísala, že „hotel je atraktívnou slovenskou turistickou ikonou, ktorá sa nachádza v malebnej lokalite, kde všetko vyzerá ako z rozprávky.” Hotel na svojej stránke https://www.kempinski.com/hightatras uvádza v ponuke dve bálové sály v historickom štýle s vysokými stropmi, s výhľadom na Štrbské pleso a tatranské štíty, ktoré poskytuje na konferencie, stretnutia a teambuildingy.
Konferenčná miestnosť Kriváň
Foto: Grand Hotel Kempinski High Tatras

Magazín Kongres navyše vyhodnotil TOP 10 nových konferenčných a mítingových lokalít v Európe na rok 2017. Vysoké Tatry získali prvé miesto a podľa hodnotenia sú najlepším miestom na pracovné stretnutia a teambuildingy preto, lebo „hlavné turistické miesta sú v blízkosti horských, lyžiarskych stredísk a scénických turistických trás. Sú priam ideálnou destináciou pre skôr športovo založené skupiny a spoločnosti.“ V hodnotení zároveň dodávajú odporúčanie „organizovať podujatia v jarných a jesenných mesiacoch, keď miesta nie sú zaplavené turistami. Zároveň na Slovensku sú ceny výrazne nižšie ako v strednej Európe a Tatry sú len pár hodín jazdy po diaľniciach od hlavných miest strednej Európy.“

Magazín Kogres vyberal najlepšie konferenčné destinácie podľa schopnosti poskytovať vhodnú infraštruktúru pre rôzne podujatia a podľa iných odborných kritérií.

Viac informácií o oceneniach nájdete na:
Meeting Star Award 2016: http://kongres-magazine.eu/2017/01/82756/
Top 10 Konferenčných destinácií: http://kongres-magazine.eu/2017/01/top-10-regional-meeting-destinations-watch-2017/
Meeting Star Award 2016
Foto: Grand Hotel Kempinski High Tatras