Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Dubovcová: Rezort spravodlivosti navrhne stabilizáciu ľudských zdrojov

Na snímke zľava nová podpredsedníčka vlády pre Plán obnovy a odolnosti a využívanie eurofondov Lívia Vašáková, nová ministerka spravodlivosti SR Jana Dubovcová a predseda vlády odborníkov Ľudovít Ódor počas tlačovej konferencie po rokovaní na pôde Ministerstva spravodlivosti SR v Bratislave v piatok 19. mája 2023. Foto: TASR - Dano Veselý

Podpredsedníčka vlády pre plán obnovy a odolnosti a využívanie eurofondov Lívia Vašáková pripomenula, že rezort implementoval v rámci plánu obnovy kľúčovú reformu - súdnu mapu.

Bratislava 19. mája (TASR) - Ministerstvo spravodlivosti navrhne do programového vyhlásenia vlády (PVV) stabilizáciu ľudských zdrojov. Je to najväčší a dlhotrvajúci problém. Ďalej to bude implementácia plánu obnovy a zodpovedná príprava rozpočtu na budúci rok a na nasledujúce dva roky. Po stretnutí s premiérom Ľudovítom Ódorom o tom informovala šéfka rezortu spravodlivosti Jana Dubovcová.



Podpredsedníčka vlády pre plán obnovy a odolnosti a využívanie eurofondov Lívia Vašáková pripomenula, že rezort implementoval v rámci plánu obnovy kľúčovú reformu - súdnu mapu. Na to podľa nej nadväzuje investícia do súdnych budov, ktorá prinesie lepšie podmienky pre sudcov a iných pracovníkov a bude šetriť prevádzkové náklady. "Treba zefektívniť prípravy na to, aby sa táto masívna kapitálová investícia, ktorá má ísť do slovenských súdov, podarila," poznamenala Vašáková.

Dubovcová sa s Vašákovou dohodla aj na ďalšej budúcej spolupráci.