Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Dvadsať komunitných projektov podporia z programu zamestnanecké granty

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Do 16. ročníka programu zameraného na rozvoj lokálneho dobrovoľníctva medzi zamestnancami sa zapojilo 119 organizácií.

Bratislava 13. marca (TASR) - Dvadsať komunitných projektov uspelo v aktuálnom ročníku programu Zamestnanecké granty Nadácie VÚB. Na realizáciu nápadov zameraných na ochranu životného prostredia a vzájomnú pomoc v sociálnej oblasti pôjdu grantové príspevky v celkovej výške 30.000 eur.

"V našom zamestnaneckom programe sme oproti minulým rokom zaznamenali zvýšenie záujmu pomáhať tým menej šťastným ľuďom medzi nami," skonštatoval predseda správnej rady Nadácie Jozef Kausich s tým, že rastie aj nasadenie pre šírenie environmentálnej osvety a praktickú ochranu prírody.

Medzi podporené projekty patria napríklad letné tábory pre deti z neúplných rodín na Orave, medzigeneračné stretnutia v domove seniorov v Považskej Bystrici s cieľom odovzdávať si tradičné recepty a vzájomne sa obohacovať, ale aj kočovný voz s pozorovateľňou a knižnicou o ochrane prírody, ktorý bude v okolí Piešťan vzdelávať o včelárstve a ornitológii, či detská ekologická konferencia v Liptovskom Mikuláši.

Do 16. ročníka programu zameraného na rozvoj lokálneho dobrovoľníctva medzi zamestnancami sa zapojilo 119 organizácií. Prihlásené projekty hodnotila nezávislá komisia odborníkov. Víťazné návrhy získavajú grant vo výške 1500 eur a realizovať sa začnú v apríli.