Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

AKCIA DOMOV: Egypťania mali prevádzať maloletých migrantov mimo SR

Snímka z policajnej akcie. Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Policajti vykonali dve domové prehliadky, zaistili mobilné telefóny, navigácie a rôzne dokumenty súvisiace s trestnou činnosťou.

Bratislava 21. apríla (TASR) - Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii ÚHCP vzniesol obvinenie dvom občanom Egypta za zločin prevádzačstva. Dopustiť sa ho mali prevážaním nelegálnych migrantov z územia Slovenska do krajín západnej Európy. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PZ) Denisa Bárdyová.

"Občania Egypta vo veku 39 a 34 rokov, žijúci na území Slovenska, mali prevážať z územia Slovenskej republiky maloleté osoby bez sprievodu, ktoré boli umiestnené v detskom domove v Medzilaborciach. Je to zariadenie, v ktorom sú umiestnení neplnoletí migranti, ktorí sa na Slovensku ocitli bez rodičov," priblížila Bárdyová. Zadokumentovaný bol napríklad prípad, kedy mali obvinení muži takto odviezť minimálne tri maloleté osoby pochádzajúce zo Sýrie a smerovať s nimi ďalej do krajín západnej Európy.

Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii zasahovala v stredu na území Bratislavy v akcii pod krycím názvom DOMOV, zameranej proti prevádzačom. Policajti vykonali dve domové prehliadky, zaistili mobilné telefóny, navigácie a rôzne dokumenty súvisiace s trestnou činnosťou. Polícia pokračuje v preverovaní ďalších prípadov.