Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Dve cestujúce z havarovaného autobusu na D2 prevezú do Maďarska

Na snímke dopravná nehoda autobusu a nákladného vozidla, ku ktorej došlo na diaľnici D2, približne na 15. kilometri na úrovni odpočívadla Závod v smere do Českej republiky v pondelok 15. mája 2023. Foto: TASR - Prezídium HaZZ

Nehoda kamióna a autobusu, ktorá sa v pondelok (15. 5.) stala na diaľnici D2 v smere na Kúty, si vyžiadala jednu obeť.

Skalica 19. mája (TASR) - Dve zranené pacientky z tragickej nehody autobusu na diaľnici D2, ktoré boli hospitalizované v skalickej Fakultnej nemocnici Agel, budú počas piatka prevezené do Maďarska. Dve ďalšie seniorky naďalej zostávajú v starostlivosti lekárov skalickej nemocnice, ich stav je naďalej vážny. Informovala o tom hovorkyňa siete Martina Pavliková.

Po nehode maďarského autobusu a rumunského kamióna boli v Skalici hospitalizované štyri pacientky vo veku 70 - 78 rokov so stredne ťažkými a ťažkými zraneniami, boli a sú v starostlivosti lekárov oddelenia anesteziológie a intenzívnej medicíny a jednotky intenzívnej starostlivosti, utrpeli prevažne o viacpočetné zlomeniny, pomliaždeniny, otras mozgu.

Nehoda kamióna a autobusu, ktorá sa v pondelok (15. 5.) stala na diaľnici D2 v smere na Kúty, si vyžiadala jednu obeť. Trinásť osôb sa zranilo ťažko, osem utrpelo stredne ťažké zranenia a 38 osôb sa zranilo ľahko alebo neutrpelo žiadne zranenia.