Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Dvořák kritizuje menovanie Kotlára za splnomocnenca vlády

Na archívnej snímke Oskar Dvořák. Foto: TASR - Martin Baumann

Vláda vo štvrtok vymenovala Kotlára za jej splnomocnenca pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19.

Bratislava 18. januára (TASR) - Poslanec parlamentu Oskar Dvořák (PS) nesúhlasí s menovaním poslanca Petra Kolára (SNS) za splnomocnenca vlády pre preverenie manažmentu počas pandémie ochorenia COVID-19. Považuje to za politickú trafiku pre SNS, ktorá poslúži len na to, aby Kotlár aj naďalej šíril dezinformácie.

"Kotlár chce prešetrovať zloženie vakcín a so svojou 'sadou mladého chemika' chce konkurovať etablovaným inštitúciám, ako sú Štátny ústav pre kontrolu liečiv alebo Európska lieková agentúra, ktoré už vakcíny preverili a povedali, že sú v poriadku. Taktiež chce preveriť manažment pandémie, ktorého vyšetrovanie už však v súčasnosti prebieha v gescii Generálnej prokuratúry SR," skonštatoval Dvořák.

Vláda vo štvrtok vymenovala Kotlára za jej splnomocnenca pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19. Postupy a využívanie zdrojov bude Kotlár podľa vlastných slov prešetrovať spoločne s odborným tímom vedcov, lekárov a právnikov.