Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Dzurindových Modrých čaká kongres, voliť si majú predsedu

Na archívnej snímke uprostred Mikuláš Dzurinda počas tlačovej konferencie k zbieraniu a odovzdaniu podpisov a ďalším krokom v procese založenia strany Modrí - Európske Slovensko v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Modrých zaregistrovalo Ministerstvo vnútra (MV) SR začiatkom mája. Strana požiadala o registráciu začiatkom apríla.

Bratislava 14. mája (TASR) - Modrých okolo Mikuláša Dzurindu čaká počas dňa v Košiciach ustanovujúci kongres. Novovzniknutá strana Modrí - Európske Slovensko si má voliť predsedu a ďalšie stranícke orgány.

Dopoludnia je naplánovaný aj príhovor Dzurindu. Strana si má voliť okrem svojho lídra aj podpredsedov, generálneho sekretára, predsedu programovej rady, členov Etickej komisie a Revíznej komisie.

Modrých zaregistrovalo Ministerstvo vnútra (MV) SR začiatkom mája. Strana požiadala o registráciu začiatkom apríla. Odovzdala 12.861 podpisov od občanov, ktoré vyzbierala za zhruba štyri týždne.

Ešte začiatkom marca Dzurinda priblížil, že chcú byť stredopravou stranou konzervatívno-liberálneho typu. Hovoril o ambícii dlhodobo pozitívne ovplyvňovať vývoj na Slovensku, ale aj v Európe.