Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

E. Chmelová: Všetky volebné miestnosti na Slovensku sa otvorili načas

Na snímke členovia okrskovej volebnej komisie otvárajú obálky s hlasovacími lístkami občanov Slovenskej republiky zo zahraničia vo volebnej miestnosti vo voľbách do Národnej rady SR 29. februára 2020 v Trenčianskych Stankovciach. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Všetkých 5997 volebných miestností sa otvorilo o siedmej hodine, uviedla riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán na Ministerstve vnútra SR Eva Chmelová.

Bratislava 29. februára (TASR) - Všetky volebné miestnosti na Slovensku sa otvorili o 7.00 h a voliči nikde nezačali voliť skôr. TASR o tom informovala riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán na Ministerstve vnútra SR Eva Chmelová.

"Všetkých 5997 volebných miestností sa otvorilo o siedmej hodine. Žiadna nepožiadala o skoršie otvorenie," povedala Chmelová. Dodala, že svoju činnosť začala aj okrsková komisia na zisťovanie výsledkov volieb Slovákov žijúcich v zahraničí, ktorí majú na Slovensku trvalý pobyt.

Štátna komisia prvýkrát zasadne o ôsmej hodine, keď si určí program na celý deň, uviedla Chmelová.

Slováci si v sobotu volia nových poslancov do Národnej rady (NR) SR. V ére samostatného Slovenska ide o ôsme parlamentné voľby v poradí. Stáť budú viac ako 12,6 milióna eur. O priazeň voličov sa uchádza 24 politických subjektov. Volebné miestnosti budú otvorené do 22.00 h. Pre voličov je spustená aj infolinka: 02/4859 2317 a 02/4859 2312.

V parlamentných voľbách môže podľa odhadu Štatistického úradu SR voliť viac ako 4,4 milióna osôb. Pre približne 41.000 ľudí to budú vôbec prvé voľby, v ktorých budú môcť odovzdať svoj hlas.

Po uzatvorení volebných miestností o 22.00 h sa začnú spočítavať hlasy. Štatistici budú priebežné výsledky zverejňovať na stránke www.volbysr.sk. Definitívne výsledky budú známe po schválení Štátnou komisiou pre voľby a kontrolu financovania politických strán v nedeľu 1. marca.





UPOZORNENIE: TASR ponúka k správe zvukový záznam.





lef jur