Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

E. Heger poskytne z rezervy piatim krízovým linkám finančnú injekciu

Na archívnej snímke premiér SR Eduard Heger (OĽaNO). Foto: TASR - Martin Baumann

Predseda vlády poukázal na to, že v období pandémie nového koronavírusu narástol počet ľudí, ktorí sa na krízové linky poskytujúce bezplatnú psychologickú pomoc obracajú.

Bratislava 12. júla (TASR) – Päť krízových liniek dostane na svoju prevádzku celkovo 310.000 eur. Finančné prostriedky sa na tento účel rozhodol vyčleniť premiér Eduard Heger (OĽANO) zo svojej rezervy. Informoval o tom na tlačovej konferencii v pondelok za prítomnosti vedúceho Úradu vlády (ÚV) SR Júliusa Jakaba a zástupcov krízových liniek.

Predseda vlády poukázal na to, že v období pandémie nového koronavírusu narástol počet ľudí, ktorí sa na krízové linky poskytujúce bezplatnú psychologickú pomoc obracajú. Finančnú injekciu uvoľnil so zámerom, aby sa podarilo vybaviť všetky žiadosti a aby žiadny z klientov nezostal bez odpovede.

Linka dôvery Nezábudka dostane 50.000 eur. Linke detskej istoty poputuje 100.000 eur, Linke detskej dôvery 30.000 eur, IPčko - Internetová poradňa pre mladých ľudí dostane 100.000 eur a Senior linka 30.000 eur. Zástupcovia krízových liniek pozitívne reagovali aj na záujem o koncepčné riešenie tejto témy.

Zmluvy o poskytnutí dotácie sú zverejnené v Centrálnom registri zmlúv.