Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

E. Jurinová a J. Viskupič sa vzdajú mandátov, do NR SR nenastúpia

Na snímke volebná líderka koalície OĽANO a priatelia, Kresťanská únia a Za ľudí Erika Jurinová počas volebnej noci v centrále hnutia v Bratislave v sobotu 30. septembra 2023. Foto: TASR Lukáš Grinaj

UPOZORNENIE: Správu aktualizujeme.

Bratislava 17. októbra (TASR) - Zvolení poslanci Národnej rady (NR) SR Erika Jurinová a Jozef Viskupič z OĽANO a priatelia sa vzdajú poslaneckých mandátov. Obaja uprednostnili funkcie predsedov samosprávnych krajov. Do parlamentu by namiesto nich mali nastúpiť Július Jakab a Rastislav Krátky. Informovali o tom na utorkovej tlačovej konferencii.

Viskupič sa bude zaoberať aj svojou budúcnosťou v hnutí. Na ďalšom sneme chce vystúpiť s požiadavkou, aby sa OĽANO a priatelia viac zameralo na otázky samospráv. Rozhodne sa aj na základe reakcie. "V samosprávnej politike je možné zastávať mandáty aj do budúcna ako nezávislý kandidát. Máme veľa otázok a veľa odpovedí by som rád počul od predsedníctva a samotného predsedu," uviedol.

Jurinová vysvetlila, že do parlamentu by nastúpila, ak by prekrúžkovala na kandidátke lídra hnutia Igora Matoviča a OĽANO a priatelia by bolo súčasťou vlády. "Oveľa prospešnejšia budem na úrade Žilinského samosprávneho kraja," skonštatovala. Zhodnotila, že ak by chcela zodpovedne pristupovať k obom funkciám, nedalo by sa to zvládnuť.