Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Ekologické projekty môžu získať ocenenie Atlas

Na snímke dočasne poverený minister životného prostredia SR Ján Budaj (OĽANO). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Nadácia udelí spolu osem cien a na udržanie a rozvoj víťazných zelených projektov prerozdelí granty vo výške 50.000 eur.

Bratislava 1. februára (TASR) - Envirocena Atlas otvorila prihlasovanie projektov a predstavila sedem kategórií. Novinkou bude cena za detský enviročin aj ocenenie na základe hlasovania verejnosti. Informovala o tom Nadácia VÚB, ktorá cenu organizuje.

Nadácia udelí spolu osem cien a na udržanie a rozvoj víťazných zelených projektov prerozdelí granty vo výške 50.000 eur. Kategóriami sú biodiverzita, životné prostredie, osveta, eko startupy, sociálno-ekologické podnikanie, zelené podnikanie a detský enviročin. Cena verejnosti za výnimočnú myšlienku a prínos v ochrane prírody či podpore zelenej ekonomiky poputuje vybranému subjektu spomedzi 21 projektov, ktoré sa dostanú do finále.

"Dnes už žijeme v novej ére, keď sa váha ochrany životného prostredia dostáva na úplne novú úroveň. Je potešujúce vidieť, ako sa v environmentálnych aktivitách na Slovensku angažuje stále viac organizácií, komunít aj spoločností," uviedol dočasne poverený minister životného prostredia SR Ján Budaj (OĽANO). Považuje za dôležité zviditeľniť a verejne uznať toto úsilie.

Uzávierka nominácií je 28. februára.