Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Ekologický nápad študentov z Partizánskeho získal ocenenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Ocenenie získali za svoj produkt ekologických fľaško-tašiek Dromting, ktoré vyrábajú z odpadových materiálov. Využívajú na ne hrdlá z použitých plastových fliaš a staré oblečenie.

Bratislava 5. júna (TASR) - Ekologický nápad študentov získal ocenenie za tvorivosť, odvahu a podnikavosť. Ocenenie TOP tím Aplikovanej ekonómie získala študentská firma Foren zo Strednej odbornej školy Jána Antonína Baťu v Partizánskom. Ocenená bola na výročnom zasadnutí Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) počas týždňa.

Vzdelávací program Aplikovaná ekonómia rozvíja u žiakov podnikavosť, ekonomické myslenie, finančnú gramotnosť a praktické zručnosti pre oblasť zamestnateľnosti. Ocenenie si odniesli Patrícia Fodorová, Jakub Balla, Laura Beňušková, Lenka Balážová a Monika Gašparíkova zo študentskej firmy pod vedením učiteľky Ingrid Rigáňovej. Ocenenie získali za svoj produkt ekologických fľaško-tašiek Dromting, ktoré vyrábajú z odpadových materiálov. Využívajú na ne hrdlá z použitých plastových fliaš a staré oblečenie.

"Naše začiatky boli ťažšie, nevedeli sme, čo ideme vyrábať a ani pre koho. Už toto rozhodovanie nás zjednotilo a začali sme spolupracovať ako jeden tím. Veľká vďaka patrí našim akcionárom, ktorí nám od začiatku v našej podnikateľskej činnosti verili, ale aj našej učiteľke, pretože práve ona bola našou veľkou podporou a viedla nás tým správnym smerom. Budúcim študentom Aplikovanej ekonómie by sme chceli odkázať, aby sa počas celého fungovania navzájom podporovali a nebáli sa veriť svojim inštinktom," uviedla prezidentka firmy Patrícia Fodorová.

Študentská firma Foren získala aj niekoľko ocenení na 27. ročníku Veľtrhu podnikateľských talentov.