Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Slovensko

Ekotopfilm smeruje do Košíc

Ekotopfilm 2014 Foto: Ekotopfilm

Po úspešnom štarte v Bratislave sa 41. ročník Medzinárodného filmového festivalu Ekotopfilm v rámci tour presúva do Košíc!

Bratislava 20. novembra (OTS) - 24. - 25.11 v OC Galéria tak budete mať možnosť vzhliadnuť tie najlepšie z víťazných filmov. Ak ani vám nie je ľahostajné, v akom prostredí žijete, neváhajte a príďte! Vstup na všetky festivalové podujatia je zadarmo.

Aktuálny ročník Ekotopfilmu je výnimočný hlavne tým, že festival zavíta do viac ako 50 miest po celom Slovensku. Špeciálnym karavanom chceme filmy priniesť čo najväčšiemu počtu divákov.

V Košiciach na návštevníkov čakajú pútavé filmy ako Vlčieho hory, Na úteku, Hodváb z Madagaskaru, Pestovateľské mestá a mnohé ďalšie, ktoré na premiére v Bratislave zožali veľký úspech.

Okrem pútavých filmov sme pripravili aj pestrý sprievodný program. Generálny partner Ekotopfilmu - spoločnosť Pivovary Topvar predstavili na festivale svoj nový program Prosperita. Tento program tvorí päť svetov, zameraných na šetrenie vodou, energiou, znižovanie odpadov, podporu malých podnikov a zodpovednú konzumáciu alkoholu.

S režisérom Štefanom Vaľom môžete diskutovať o jeho dokumente Príčiny povodní v Anglicku, ktorý príde predstaviť do Košíc. Dobrovoľníci v spolupráci s Červeným krížom si zase pripravili zaujímavú prednášku a ukážky poskytnutia prvej pomoci. V spolupráci so Slovnaftom a ich projektom Aj kvapka oleja sa ráta sme pre vás pripravili možnosť priniesť použitý kuchynský olej. Ten sa totiž dá oveľa efektívnejšie použiť. Aj vám sa v skriniach povaľujú staré mobily? Doneste nám ich! Zber starých telefónov je dlhodobou iniciatívou hlavného partnera junior festivalu Nadácie Orange, ktorou sa snaží spätne získať a ekologicky zlikvidovať čo najväčší počet mobilov.

Pripravili sme aj rôzne prezentácie eko produktov ako sú EcoHeart kefky, Organic shop predstaví exotické plodiny a semienka, Eco produkt ponúkne pestrú škálu svojich eko výrobkov a nebude chýbať ani Ekotopfilm shop.

V spolupráci so spoločnosťou ENVI-PAK čaká na deti a mládež pestrý program. Môžete sa tešiť na maľovanie, tvorbu z odpadu a súťaže.

Viac informácii nájdete na www.ekotopfilm.sk a na Facebooku.