Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Slovensko

Elektronická platforma EPALE 2016

Bez popisu Foto: EPALE

Na Slovensku si začína raziť cestu Elektronická platforma vzdelávania dospelých.

Bratislava 16. decembra (OTS) - Počet používateľov platformy neustále rastie. Komunita EPALE už presiahla počet 18 000! Veľkú priazeň si získala v Belgicku, Anglicku a Taliansku. Na medzinárodnej úrovni a v 24 jazykoch dnes spolu komunikuje nová generácia komunity vzdelávateľov dospelých v Európe. Viac informácií poskytla projektová manažérka platformy EPALE Eva Brázdilová.

Články, správy a zdrojové materiály, ktoré sú uložené v knižnici zdrojov z oblasti vzdelávania dospelých sa stávajú predmetom záujmu vzdelávateľov dospelých, študentov andragogiky, tvorcov politík i novinárov.

Platforma EPALE vytvára kontakt medzi praxou a politikami vo vzdelávaní dospelých. Registrovaní používatelia komentujú každý príspevok verejne alebo len v rámci odbornej skupiny. EPALE ponúka aj ďalšie funkcie ako vyhľadávanie partnerov pre podujatia a projekty.
Foto: ERASMUS

EPALE odbornými príspevkami tiež sprístupňuje inštrukcie o nových výzvach Erasmus + 2017. O krokoch smerujúcich k čerpaniu a hlavne príprave projektov nielen v rámci programu Erasmus+ informoval aj nový bulletin platformy EPALE TOP EDU SK. Navyše, publicitu samotných projektov na platforme odporúča aj Európska komisia. Každý úspešný projekt realizovaný v rámci programu Erasmus+ by mal byť na EPALE videný.

EPALE propaguje všetky aktivity vzdelávania dospelých. V rámci samotného projektu sa konali viaceré vzdelávacie workshopy cielené na rozvoj IKT zručností, kreatívneho písania a poradenstva v oblasti vzdelávania dospelých. EPALE tím Slovensko, ktorý koordinuje platformu pre slovenských užívateľov, sa zaujíma o všetky výzvy a diania v oblasti vzdelávania na Slovensku i v zahraničí.

V roku 2016 platforma EPALE vyhlásila súťaž o najtalentovanejšieho blogera. Blogy mladých i seniorov si môžete prečítať v sekcii „blog“ na https://ec.europa.eu/epale/sk/home-page

Tí, ktorí ste sa súťaže zúčastnili sa na výsledky môžete tešiť už koncom decembra. Budú zverejnené, kde inde, ako na platforme EPALE!
Foto: TOP EDU.SK

Foto: NUCZV

Foto: EPALE