Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Envirocenu Atlas získalo deväť zelených projektov

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Komunitné "reuse" centrum Baterkáreň v Trnave vyhralo kategóriu sociálno-ekologické podnikanie. Cenu za Zelené podnikanie získala rodinná firma APIMED z Dolnej Krupej.

Bratislava 24. apríla (TASR) - Envirocenu Atlas získalo deväť zelených projektov. Súčasťou ceny v prvých piatich kategóriách sú granty na ďalší rozvoj organizácií v sume dokopy 50.000 eur. TASR o tom informovala Nadácia VÚB, ktorá cenu udeľuje.

V kategórii biodiverzita si cenu odnieslo mesto Lučenec. V kategórii životné prostredie putuje cena Atlas do občianskeho združenia Druživa z Rožňavy. Nezisková organizácia Sosna z Košíc zvíťazila v kategórii Osveta. Ocenenie zahŕňa aj kategóriu Eko-startupy, ktorej víťazom sa stal košický startup ekolive.

Komunitné "reuse" centrum Baterkáreň v Trnave vyhralo kategóriu sociálno-ekologické podnikanie. Cenu za Zelené podnikanie získala rodinná firma APIMED z Dolnej Krupej. Víťazkami tohtoročnej novej kategórie Detský enviročin sa stali študentky Gymnázia Púchov.

Verejnosť udelila cenu skupine študentov elektrotechniky z Bratislavy. Špeciálnu cenu poroty získala organizácia Správca zálohového systému.