Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Slovensko

Enviropolícia obvinila dvoch mužov za protiprávne nakladanie s odpadmi

Ilustračné foto. Foto: TASR - Alexandra Moštková

Protiprávneho spoločného konania v rozsahu takmer 120. 000 eur sa dopustili v okrese Galanta.

Galanta 16. mája (TASR) – Voči právnickej osobe so sídlom v Lučenci a 52-ročnému M. V. a 45-ročnému J. G. z Lučenca vzniesla enviropolícia obvinenie pre prečin neoprávneného nakladania s odpadmi spáchaného v štádiu spolupáchateľstva. Protiprávneho spoločného konania v rozsahu takmer 120.000 eur sa dopustili v okrese Galanta, informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Karolína Barinková.

Obvinený M. V. ako jeden z konateľov obvinenej spoločnosti a obvinený J. G. ako odborný konzultant predmetnej spoločnosti si prenajali parcelu o výmere 10.000 m2 v obci Mostová v okrese Galanta, kde bez príslušného povolenia a súhlasu galantského okresného úradu dali na základe zmlúv protiprávne uložiť odpad.

"Tento odpad, plasty a gumu v celkovom objeme skoro 723 ton a textil v objeme viac ako 54 ton uložili v prenajatom objekte," uviedla hovorkyňa. Upozornila, že kto, čo aj z nedbanlivosti nakladá s odpadmi v značnom rozsahu v rozpore so všeobecne záväznými právnymi predpismi, potrestá sa odňatím slobody na jeden až päť rokov. Nakladanie s odpadmi je prísne regulované, nakoľko takýmto konaním dochádza k ohrozovaniu a poškodzovaniu environmentálnych a ekonomických záujmov spoločnosti a aj osobných záujmov osôb, ktorým sa takýto odpad ocitne na pozemku.