Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Enviropolícia riešila prípady pytliactva aj týrania zvierat

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Vyšetrovateľ obvinil dvoch mužov, ktorí mali v utorok v blízkosti záhradkárskej oblasti Priemstav pri meste Veľký Krtíš zakázaným spôsobom uloviť diviaka lesného a následne si ho chcieť prisvojiť.

Bratislava 27. mája (TASR) - Enviropolicajti z Bratislavy a Banskej Bystrice riešili prípady pytliactva aj týrania zvierat. Voči trom osobám vzniesli obvinenie. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Vyšetrovateľ obvinil dvoch mužov, ktorí mali v utorok (24. 5.) v blízkosti záhradkárskej oblasti Priemstav pri meste Veľký Krtíš zakázaným spôsobom uloviť diviaka lesného a následne si ho chcieť prisvojiť.

Spáchali podľa hovorkyne trestný čin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a súčasne aj trestný čin pytliactva. "Po dokázaní viny im hrozí trest odňatia slobody až do výšky ôsmich rokov," dodala.

Ďalšieho muža enviropolícia obvinila z týrania zvierat a poškodzovania cudzej veci. Ten mal v okrese Senica spôsobiť mačke plemena devon rex viacero poranení, v dôsledku ktorých uhynula. "Majetková škoda bola vyčíslená na viac ako 4500 eur," skonštatovala Bárdyová.