Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

Envirorezort hľadá šéfa Slovenskej agentúry životného prostredia

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Kandidát by mal mať skúsenosti v oblasti environmentálneho vzdelávania alebo marketingu.

Bratislava 19. decembra (TASR) - Ministerstvo životného prostredia vypísalo výberové konanie na riaditeľa Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP). Informovalo o tom na webovej stránke.

Ministerstvo od nového riaditeľa SAŽP požaduje vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa. Od záujemcov sa očakáva riadiaca prax minimálne tri roky. Kandidát by mal mať skúsenosti v oblasti environmentálneho vzdelávania alebo marketingu. Skúsenosti s prípravou, riadením, implementáciou a monitorovaním projektov financovaných zo štrukturálnych fondov Európskej únie alebo iných finančných mechanizmov. Uchádzač by mal vedieť aj o postavení, činnosti a úlohách SAŽP.

Budúci šéf by mal vypracovať aj koncepciu rozvoja SAŽP maximálne na päť strán. Žiadosti na pozíciu môžu uchádzači posielať do 31. decembra na adresu ministerstva.

Prvé výberové konanie na pozíciu riaditeľa SAŽP v auguste bolo neúspešné. Riadením SAŽP je od septembra dočasne poverený Michal Maco. Riaditeľa SAŽP Richarda Müllera odvolali v apríli pre nejasné hospodárenie agentúry. Vedením vtedy poverili Tomáša Orfánusa.