Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Slovensko

Envirorezort: O európsku Cenu Natura 2000 sa uchádza aj projekt zo SR

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ocenenie je možné získať za dosiahnuté výsledky počas posledných päť rokov trvania projektu, pričom Cena Natura 2000 sa tento rok udeľuje v piatich kategóriách, uviedol rezort životného prostredia.

Bratislava 23. mája (TASR) - O európsku Cenu Natura 2000 sa uchádza projekt zo Slovenska, ktorý sa venuje územiu dunajských ramien a mokradí Dunaja. Na jeho realizácii sa podieľalo Bratislavské regionálne ochranárske združenie a štátne inštitúcie ako Výskumný ústav vodného hospodárstva, Štátna ochrana prírody SR či Vodohospodárska výstavba. Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR o tom informovalo na sociálnej sieti.

"Ocenenie je možné získať za dosiahnuté výsledky počas posledných päť rokov trvania projektu, pričom Cena Natura 2000 sa tento rok udeľuje v piatich kategóriách," uviedlo MŽP. Na základe hlasovania verejnosti sa tiež udeľuje tzv. European Citizens' Award.

Slávnostné odovzdávanie cien sa uskutoční vo štvrtok v Bruseli v rámci Zeleného týždňa EÚ. Podľa rezortu sa na ňom zúčastní celkovo 27 finalistov z 96 žiadateľov z 15 rôznych členských štátov. "Ide o jubilejný 10. ročník prestížneho ocenenia, ktoré sa udeľuje za popredné výsledky v oblasti ochrany prírody spojené so sústavou Natura 2000," dodal.