Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Envirorezort vyhlásil výberové konanie na riaditeľa vodohospodárov

Na archívnej snímke minister životného prostredia SR Ján Budaj pred budovou MŽP SR na Štúrovom námestí. Foto: TASR - Martin Baumann

Žiadosť na pozíciu by mali uchádzači poslať do 2. decembra na adresu ministerstva alebo elektronicky.

Bratislava 29. októbra (TASR) - Envirorezort vypísal nové výberové konanie na riaditeľa Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP). Informuje o tom na svojej webovej stránke.

Od uchádzačov na šéfa SVP sa očakáva odborná prax minimálne desať rokov v oblasti práva, ekonómie, manažmentu alebo životného prostredia, konkrétne v ochrane vôd. Ministerstvo životného prostredia (MŽP) tiež požaduje riadiacu prax minimálne tri roky a odbornú prax vo vodnom hospodárstve. Vítaná je odborná spôsobilosť, ktorá súvisí s činnosťou na úseku ochrany vôd, ako napríklad výkon technicko-bezpečnostného dohľadu na vodných stavbách či vedenie malých plavidiel.

Žiadosť na pozíciu by mali uchádzači poslať do 2. decembra na adresu ministerstva alebo elektronicky.

Začiatkom júna riaditeľ SVP Róbert Hok rezignoval na svoju funkciu pre zdravotné dôvody. Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) poveril dočasným riadením SVP Dávida Hlubockého. Augustové výberové konanie na riaditeľa SVP nebolo úspešné. Bolo rozdelené na dve časti a ani jeden z piatich prihlásených kandidátov v jeho prvej časti neuspel.