Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

EPRA využije pri regulácii digitálnych platforiem akademické poznatky

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Problematike umelej inteligencie a jej využitiu pri práci regulátorov, ako aj otázkam mediálnej gramotnosti sa EPRA venovala aj na svojom ostatnom plenárnom zasadnutí.

Bratislava 18. októbra (TASR) – Komplexnejší obraz o problematike regulácie digitálnych platforiem by mali poskytnúť poznatky z akademického prostredia a spolupráca Európskej platformy pre regulačné orgány (EPRA) s Viedenskou univerzitou. Kooperáciu nadväzujúcu na doterajšie prepojenie iniciovala EPRA pod vedením riaditeľa Kancelárie Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) Ľuboša Kukliša.

"V najbližších mesiacoch sa budeme venovať okrem iného rozvoju mediálnej gramotnosti, využitiu umelej inteligencie pri regulácii a plánujeme aj výskum v oblasti regulácie nenávistného prejavu a iných foriem nelegálneho či škodlivého obsahu,“ ozrejmil Kukliš. Doplnil, že prvé spoločné podujatie oboch inštitúcií sa má konať v novembri.

Problematike umelej inteligencie a jej využitiu pri práci regulátorov, ako aj otázkam mediálnej gramotnosti sa EPRA venovala aj na svojom ostatnom plenárnom zasadnutí. Vo štvrtok (21. 10.) ho ukončí samostatné podujatie zamerané na reguláciu platforiem na zdieľanie videí vyplývajúcej z revidovanej európskej smernice o audiovizuálnych službách, ktorá je kľúčovým dokumentom aj pre predložený návrh slovenského zákona o mediálnych službách.